Най-лесният начин да се дискредитира един протест е той да бъде партийно оцветен. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия националният омбудсман Мая Манолова по повод твърденията, че тя, лидерът на БСП Корнелия Нинова и президентът Румен Радев стоят зад протестите на майките на деца с увреждания с цел да свалят правителството. Тези твърдения са абсурдни, добави Манолова.

Аз съм с майките от първия им протест. Тези протести са многоцветни като дъгата, защото заболяванията не са леви и десни. Разчитам на съвестта на партиите да не се опитват да смачкат по този начин този протест. От всички страни на политическия спектър трябва да спрат да се гаврят с нещастието на хората с увреждания, заяви омбудсманът.

Моята цел е абсолютно ясна – приемането на законите, които майките искат. Това е, за което натискам, за което се боря. Защото хората с увреждания в България са натикани в ъгъла, обезправени са, а тези закони ще започнат реформата в тази толкова важна сфера, посочи Манолова.

Тя коментира ситуацията около исканата оставка на вицепремиера Валери Симеоновзаради думите му "кресливи жени" с "уж болни деца" по повод протестите на майките на деца с увреждания. Много срамно изказване и много срамно поведение. Протестът на майките е нажежен допълнително от този проблем, но в основата си проблемът е свързан с невъзможността на хората с увреждания да водят нормален живот. Проблемът с Валери Симеонов може да бъде решен от самия Валери Симеонов, от коалиционните партньори или от Бойко Борисов. За мен като омбудсман поведението и изказването му са срамни – оттук нататък решението е на политиците. Аз моята работа съм си я свършила – докарала съм законопроекта до парламента и той ще бъде приет, каза още Мая Манолова.