Няма проблеми в коалицията, които да не бъдат преодолявани. Всеки има своето мнение и винаги го изразява. Днес ще имаме среща на Политическия съвет заедно с премиера и председател на ГЕРБ с тримата основни представители, които формират Обединени патриоти и ще говорим по темите, които създадоха напрежение. Това съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
„Няма съотношение ГЕРБ-Патриоти, което да е наложено като някакъв критерий. Всичко, за което сме се разбрали, е в споразумението. Днешният ден ще може да изчисти всички недоразумения, които са възникнали”, каза още Цветанов пред bTV.

"С партньорите си се чуваме постоянно. Валери Симеонов е прям човек. Ние пък се въздържаме от подобни коментари, защото е по-добре да решаваме нещата в семейството", посочи той.

По повод гласуването за членове на новия Висш съдебен съвет, което се проведе миналата седмица, Цветанов категорично заяви, че Снежана Дукова не е давала никакви знаци в пленарна зала. Понякога техническите устройства не сработват и народните представители подават сигнал към квесторите с вдигане на глава.
В групата обсъдихме всички 18 кандидати. Ние сме дали подкрепата си за всички, които смятаме, че са достойни.

Този избор имаше обществен фокус, защото беше по нови правила. В момента ВСС е избран с квалифицирано мнозинство, което го прави стабилен. Защо говорим за парите на магистратите, а не за това, че Ивелин Банев - Брендо е осъден в Италия, а не в България?С какво политическата класа носи отговорност за съдебната власт? Вероника Имова вероятно ще е най-добрият магистрат. Трябва да дадем възможност на тази институция да получи обществена подкрепа. Защо се обсъжда само парламентарната квота, а съдебната квота – не? Защо не попитахте Соня Найденов и другите, по какво критериите по които са избрани останалите не отговарят? Най-лесно е да влезем в едно студио и да бъдем негативни", ядоса се той.
.