Кметът Терзиев явно целеше да си прави поредната пр акция. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян в ефира на БНТ. Поводът - казуса с незаконните постройки на язовир "Искър".

Става въпрос за 3-годишна сага, проведена от г-жа Фандъкова. Терзиев сложи хикс на целия този труд! И накрая даде 3 месеца гратисен срок, за да пусне вълка в кошарата, образно казано.

Когато той получи уверението от Румен Гайтански, че няма нужда общината да събаря тази постройка? На кафе ли са били? Къде?, зададе серия от въпроси към градоначалника на столицата Хекимян. И добави още:

"Искаме да попитаме кметът Терзиев, както и направихме, но искаме и отговори - ако г-н Трезиев е управлявал личната си фирма на мъжка дума, и не е подписвал документ черно на бяло, че някой казва, че сам ще събори тези постройки, на какво доверие разчита? Как точно са се разбрали с г-н Гайтански? Какъв договор са подписали? 

Цинично е, а и вулгарно - кметът на София да излиза в ролята на излъганото овчарче!, категоричен е Хекимян.

Той отново нищо не свърши по този казус! Съдът излезе с решението, той просто трябваше да го изпълни и това не свърши. И това е поредното, което не е свършено в Столична община.

Г-н Терзиев и екипа му проспаха и още нещо - пътната безопасност. Договорите с фирмите, които слагат маркировки и островчета, са изтекли и той нищо не прави по въпроса, допълни още общинският съветник на ГЕРБ.