За мен е чест да бъда на тази историческа среща за диалог между САЩ и България. Това заяви американският посланик у нас Херо Мусатафа, която заедно с премиера Бойко Борисов, откриха първата сесия на Стратегическия диалог България-САЩ.



"Това не е бюрократичен жест. Всичко, което обсъдим, планираме и извършим днес, ще бъдат от полза за българския народ и гордата и чудесна българска нация.

Ние искаме една просперираща България, за която ние искрено сме загрижени и сме сигурни, че тази невероятна страна заслужава най-доброто", каза Мустафа, която накрая проговори на български език.

"Как се справих?", попита накрая с усмивка тя, а премиерът Бойко Борисов я похвали.



Мустафа определи срещата на Борисов и американския президент Доналд Тръмп, която се състоя в края на миналата година в Белия дом, като историческа, която е очертала общите планове на двете страни.

Американският посланик у нас поясни, че през март месец ще има важна визита от САЩ в България. Тя поясни, че един от американските секретари - Дейвид Хел, който е трябвало да участва на днешната среща, е останал във Вашингтон по молба на Майк
Помпео, за да се занимае със ситуацията в Ирак.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!