Лансирането за премиер на именития адвокат Петър Илиев, съдружник в една от най-престижните кантори у нас „Илиев и партньори“, е направено за заблуда. Това твърдят източници от Народното събрание, цитирани от "Стандарт".

Целта е била всички погледи да се съсредоточат върху Илиев, за да може на спокойствие номинираният за министър-председател от "Има такъв народ" (ИТН) Пламен Николов да подготви екипа си.

Николов е един от блестящите експерти на "Има такъв народ", за когото още от предизборната кампания се знае, че партията на Слави Трифонов подготвя за изпълнителната власт. Той беше и сред основните лица, които обикаляха из градовете, за да популяризират програмата на партията на Слави.

От няколко дни Илиев е в центъра на вниманието на всички медии. Цял ден днес се въртеше сценарият как "Има такъв народ" в последния момент сменили Петър Илиев с Пламен Николов, защото от "Демократична България" (ДБ) и "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ) заявили, че няма да подкрепят адвоката заради бизнесдела и офшорни зони. Пусна се дори слухът, че Слави в последния момент разбрал детайли от биографията на един от най-приближените му от години хора.

Николай Хаджигенов дори подсили интригата, разказвайки за днешна среша с ИТН, на която депутатите от най-голямата група хипотетично попитали как ИБГНИ гледат на Петър Илиев като премиер, а хората на Манолава казали, че не го одобряват. 

Фактът, че Пламен Николов ще представи приоритетите си, а може би и кандидат-министрите, тази вечер в "Панорама", само доказва, че експертът дълго се е готвил за изявите си.

Увереното поведение на Пламен Николов пред камерите също категорично потвърждава, че не научил в последния час, че ще взима мандат от президента.

БЛИЦ уточнява, че потвърждение на хитрия трик, свързан с Илиев и Николов, дойде и от интересен пост на лидера на ИТН Слави Трифонов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!