Беше желателно да знаем кой е кандидатът за премиер на "Има такъв народ" (ИТН). Имахме среща и днес с ИТН. Срещнахме се, за да видим какво се случва. Разговорът беше "Бихте ли подкрепили Петър Илиев за премиер?" и ние казахме "Не!". Това разкри съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ) Николай Хаджигенов в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Попитаха дали бихме подкрепили Петър Илиев и ние казахме, че не бихме. Не смятаме, че беше подходящ. Те го изложиха като хипотеза. Обсъждахме в ПГ различни сценарии и мненията в парламентарната група бяха по-скоро, че няма да подкрепим такъв кандидат. И кандидатът, и начинът по който се представя", допълни той. 

БЛИЦ припомня, че кандидатурата на Петър Илиев за премиер на ИТН бе изтеглена в последната минута преди срещата при президента румен Радев.

Мандатът взе Пламен Николов. Повече за него може да научите ТУК.

"Дори да имаха мнозинство от ИТН, поведението им е неприемливо. Те действат все едно са единствена политическа сила", каза той.  

"Има шанс да има кабинет, но ние искаме обединение около приоритети. Те разчитат на подкрепата ни и ние искаме да им я дадем, но не просто така. Политиките са на първо място, кой и как ще го направи", обясни Хаджигенов. 

"Малко прекаляваме с призраците в гардероба, а това са просто сенки. ДПС не биха подкрепили кабинет, в който има министри от служебното правителство. Аз бих сложил 1-2 и нека не го подкрепят. Аз виждам нещо, което прилича на политическа детска градина. Ако детската градина рязко скочи в 10-ти клас, ще има кабинет", коментира той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!