Преди минути президентът Румен Радев връчи мандат на "Има такъв народ" (ИТН) за съставяне на правителство. До последно спрягането име за премиер на партията на Слави Трифонов бе Петър Илиев, но в последната минута той бе изтеглен от играта.

Поста получи Пламен Николов от ИТН.


Стефан Балабанов, Пламен Николов и Тошко Йорданов (от ляво надясно)

„За мен е изключителна чест и отговорност да бъда тук и да получа този мандат от вас. Ще направя всичко възможно всичко да бъде в установените законови срокове. Благодаря“, заяви Николов при получаването на мандата.     

Но кой е Пламен Николов - кандидатът за премиер на партията на Слави Трифонов?

Пламен Николов е депутат от ИТН от Шумен. Той е доктор по философия на правото, политиката и икономиката.
 

Учил е и в Австрия и Сан Франциско.

Кариерата му обаче е свързана с бизнеса, работил е с големи клиенти като Амазон, Интерспорт, ЕМАГ и др. Оглавява офиса на американска компания за Европа, Азия и Африка, като отговаря за връзките с над 600 клиенти.

Николов е част от проекта на Слави Трифонов още от 2018 г., когато шоуменът започна кастинг за бъде политици. Той бе представен и от Трифонов преди редовните избори на 4 април като един то водещите експерти на партията по темите образование и справяне с демографския дисбаланс. Според тезите му училищата трябва да престанат да бъдат елитни и неелитни.

Конкурси и мандатност са сред идеите за директори на училища. По думите на Пламен Николов ще бъде премахнато националното външно оценяване за четвърти клас и ще се увеличат училищата зад граница.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!