Ако „Продължаваме Промяната“ продължават да не искат разговори с ГЕРБ-СДС, ще се обърнем към „Демократична България“ със сигурност. Това заяви бившият председател на парламента, в един момент кандидат за премиер и депутат от ГЕРБ-СДС Росен Желязков пред Нова тв.

„Не изключваме ПП, но ако подходят като на предишните избори – още в предизборната нощ да кажат, че няма да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ-СДС, тогава разговорът ще бъде дежа вю“, уточни той.  

„Коалиционно управление, без „Възраждане, с премиер Бойко Борисов и разпределение на министри според електоралната им тежест е решението, което за разлика от предлаганото от „Продължаваме Промяната-Демократична България“, което е единственото не е израз на политически егоизъм.

Дневен ред

Не знам защо ПП-ДБ не си научиха уроците, казвам го не с ирония или заяждане, а ми е малко тъжно. Българският парламент и изпълнителната власт са заложници на такъв тип политически егоизъм“, подчерта депутатът.

„Дневният ред е следният 70% от хората не гласуват, защото може и без това, казват те. Няма нужда да си губят времето с фалшиви процеси, които за седми пореден път не водят до нищо.

14% гласуват за равно отдалечен премиер, другите не знам за какво. Но ние много ясно казваме, че като първа политическа сила предлагаме единственото възможно устойчиво решение“, допълни той.

Росен Желязков отбеляза, че ако „Възраждане“ приемат членството на България в НАТО и влизането ни в еврозоната, са добре дошли в разговори за съставяне на правителство.

Бъдещо управление 

„Бъдещо управление по формулата на ГЕРБ-СДС няма как да изкара цял мандат, но може да направи няколко важни стъпки. Първо може да избере нов Висш съдебен съвет, нужно е. може да избере членовете на регулаторни, контролни органи.

Може да приеме необходимите закони, за да функционира държавата. Може да приеме бюджет, който да отговори на всички въпроси и колебания. Алтернативата е нито едно от тези неща да не се случи, усещането ми е, че колегите от ПП не искат да има държава“, каза бившият председател на парламента.

„Говорят за антикорупционни закони, а нито един не са предложили. Това, за което говорят е някакъв инатлък, с който те провалиха Плана за възстановяване и устойчивост“, отбеляза Желязков. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!