Шепата момчета, на подчинение на Цветан Василев, начело с обвинения за хулиганство Георги Георгиев от НПО-то БОЕЦ, готвят сериозни провокации на обявения за 12 септември техен „протест“. Освен призивите за сваляне на властта и лозунгите против избора на Иван Гешев за главен прокурор, е обявена и безсрочна блокада на съдебните палати в страната.

Цял месец вече Георгиев и малобройните му привърженици във фейсбук нагнетяват обстановката, като освен нецензурния им уличен език, изпъстрен с обиди, се забелязват и откровени призиви за саморазправа, кръв и павета, които трябвало да полетят към враговете на Цветан Василев.

Отчаянието на подсъдимите олигарси, които стоят зад този нов опит за дискредитиране на институциите, търсещи им отговорност за извършените престъпление, очевидно е достигнало връхната си точка, щом провокациите към улично насилие се поощряват усилено.
 

Постовете на Георги Георгиев във фейсбук открито призовават към насилие и кръв
 
Привържениците на Георгиев също обявяват, че ще се бият с полицията, дори дават и съвети как да се осъществят провокациите:
 

Така, след като ограби КТБ и милиарди от спестяванията на българите, сега Цветан Василев е решил, че този път ще играе ва-банк и в последен опит да получи индулгенция, ще плаща на хулигани, за да чупят глави по площадите. Да виждаш обаче спасението си от подсъдимата скамейка в кървава „гражданска революция“, е последен стадий на изкривеното ти мислене.

А ако границата действително бъде премината и има изблици на насилие от платените му сподвижници към органите на реда, то тогава полицията не само трябва адекватно да осигури спокойствието и вътрешния ред, а и с всички мерки да озапти орките на Василев, мислещи си, че демокрацията се изразява в правото им да препятстват с насилие правораздавателните органи да си вършат работата.