Идеологът на мафиотското раздържавяване Иван Костов и отломките от мракобесния кръг "Агнешки главички" са задействали подмолен план, с който искат да осуетят избирането на Иван Гешев за главен прокурор. Това става ясно от цяла поредица събития от последните дни.
Заговорът бе стартиран лично от Драгалевския могул, който се изпъчи в удобното студио на bTV, за да обяснява как НАП и прокуратурата го притеснявали, защото му открили 400 000 лева, които не може да докаже като законни доходи. 

Разбира се Костов не беше попитан не само за тези джобни за него пари, а за свидетелските показания, които го уличават как е прибирал по 25 000 лева на месец от банкера беглец Цветан Василев като негов консултант, а дъщеря му Мина е получавала по 30 000 лева наем от същата персона, на която е отдала сграда на бул. "Цар Борис Трети" №159.

Но как да го попитат в телевизия, която все по-очевидно обслужва "Агнешките главички"?

Касапинът на златните български предприятия използваше същата лексика и когато през юли 2015 година бе привикан в Столичното следствие, за да обяснява с какво е заслужил преференциална лихва от КТБ.

Сега, 4 години по-късно, Костов отново се опитва да облъчва зрителската аудитория с абсурдните обяснения, че е жертва на репресия.

Нищо, че се къпе във финансов разкош, а авоарите му преливат от пари. 

В bTV, обаче Костов не бе попитан как се е замогнал толкова могъщо, при положение, че почти през целия си живот е бил само на държавна заплата. 

Представяте ли си какво е имането на Драгалевския дядо, след като само откритото несъответствие в доходите му е 400 000 лева!?


В лицето на Иван Гешев, обаче Костов вижда потенциална опасност и по тази причина е активирал в оредялата си свита и няколко фигури с противоречива репутация, както обичат да се изразяват медиите на един подсъдим негов приятел.

Една от въпросните персони безспорно е началникът на политическата полиция по времето на костовото правителство - Атанас Атанасов, който обикаля да търси индулгенция за господаря си в компанията на един провален правосъден министър с осанка на мравояд.


Поклонниците на Костов са поканили в отбора си и Таня Дончева, която от години споделя идеите и възгледите на Атанас Атанасов. Едва ли има как по друг начин да си обясним вчерашната й проява и бръщолевене срещу кандидатурата на Гешев! И отново по bTV, която доскоро пробутваше изпразнения си от съдържание слоган "Телевизията на всички гледни точки".


Наричаният от придворните си Командир, обаче отдавна не е във форма. Супата от коприва, която му сервират в драгалевските покои отдавна не го зарежда със сила. Може би вълшебната течност е имала краткотраен ефект преди двайсетина години, когато Костов поведе клеветническа война срещу Никола Филчев.

Тогавашният главен прокурор прояви достойнство, не отстъпи пред атаките на Костов и показа нагледно безобразията му.

Костов, "Агнешките му главички" и една махленска клюкарка няма да стреснат и Гешев колкото и пъти да гастролират в предаванията и шоу програмите на bTV. 

Защото както казах и преди малко - дядото от Драгалевци не е във форма. И му е време за пенсия.

Ивайло КРАЧУНОВ