"Трябва да има съдебна реформа и ние трябва да положим всички усилия тя да се случи. А това е възможно с гласовете, които могат да бъдат събрани в това Народно събрание (НС)", това коментира съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов.

Думите му бяха по повод срещата с ръководството на парламентарната група (ПГ) на ДПС в търсене на подкрепа за конституционно мнозинство.

"Трябва да има съдебна реформа, защото хората, когато говорим за какво са излизали, са излизали за съдебна реформа. С кого да правим съдебна реформа ми кажете, при положение че има много ясна аритметика на гласовете.

Ние сме казвали винаги, винаги, че ще правим съдебна реформа. Не с кого, а каква! Ако тя е правилната, няма никакво значение с чии гласове", каза Христо Иванов и уточни:

"Не говорим за възмездие и за вкарване на хора по списък затвора. Говорим за това да имаме независимо правосъдие.

Независимо правосъдие не е, нито когато се трупат дела на трупчета и се пазят под миндера за момента, в който потрябват,нито за момента, в който потрябват и започнат да се вадят по същите политически съображения. Искаме и винаги сме искали единствено това - независима прокуратура и независим съд".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук