Писателят и член на ГЕРБ Христо Стоянов написа тежки думи срещу вътрешния министър Бойко Рашков заради протеста на превозвачите. Ето какво написа той в личния си фейсбук профил:

Протестът на превозвачите е спрян поради нелигитимност. Не, че нямат разрешение превозвачите - и окупаторите, довели Рашков на власт нямаха разрешително.

Блокираха градовете тогава, посягаха на граждани, трошиха им колите. Накрая полицията се оказа виновна за всичко, защото палените със слама полицаи не изгоряха. Тогава протестите бяха легитимни - от днешна гледна точка на днешните управляващи. Които правеха оборот на яйцепроизводителите, регулираха зеленчуковия пазар... Ама как днешните да ги спонсорират с яйца и домати, като домата се продава на цената на агнешкото, а яйцата вече гонят цената на тестисите...

Зад предишните протести стояха Васил Божков, който се бори за арабско-българската дружба в Дубай, а на Запад Цецо Василев укрепва решенията на Ньойския договор в Западните покрайнини на Балканите... А сега - излезли някакви "прошляци", дето плачат от цената на горивата... Не може бедният човек да се организира в протест - Бойко Рашков знае, че бедните не протестират, те се бунтуват.

И няма кой да му каже, че това е бунт на гладните, не на жадните... Жадните се кандилкаха на протестите срещу Борисов, гладните уважават храната и не замерят с нея. Защото е грехота... Не е грехота, господин Рашков, да не си допиеш ракията. Християнският канон повелява храна да не се хвърля, храна. Ето, заради това не признаваш за легитимен протеста...