Кирил Ананиев, който бе министър на финансите в кабинета на Бойко Борисов, сдаде властта на Асен Васков Василев, който зае поста служебен министър на финансите.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес и останалите министри от кабинета на Борисов предадоха властта в ръцете на служебния кабинет, който по-рано днес президентът Румен Радев обяви.

По време на срещата на „Дондуков“ 2 държавният глава обвини правителството на ГЕРБ, че са оставили хазната празна, а и че са абдикирали от отговорност като не са актуализирали бюджета.

Именно по този повод Кирил Ананиев заяви следното: „Сега, на него му е простено разбира се, той човекът не е финансист.

Но изпълнението на бюджета върви добре. Приходите също. Към 30 април бюджетът бе на излишък от 150 милиона лева

Това са най-тежките 4 месеца от годината, но все пак се справихме. Има кешова маневреност за посрещане на предстоящите плащания.

Категорично заявявам, че всичко, което е гласуване като разходи до края на годината е финансово осигурено. Разбира се пандемията сериозно затрудни бюджетите на всички европейски държави“.

„Постарахме се да облекчим работата на служебното правителство и им създадохме условия за по-добра организационна подготовка на самите избори

Защо не сме подготвили актуализацията на бюджета – знаете, че до последния момент се очакваше да се създаде нормално правителство, което да има своя програма. Актуализация на бюджет за три дни не се прави, а от друга стана не е редно старото правителство, което си отива да прави актуализация, без да знае какви са целите и приоритетите на новото правителство. Беше некоректно и заради това не го направихме“, категоричен бе Ангелов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!