Силна година за БСП. Припомням, че преди година тук се презентира новото ръководство на БСП. Минахме през 2 много успешни избори и подкрепата за БСП е три пъти по-голяма.Това заяви от Бузлуджа депутатът Кирил Добрев в ефира на Нова телевизия.
"Митът, че ГЕРБ е непобедим, рухна. Показахме, че БСП може да е алтернатива и нещо различно за България. Успяхме да влезем в капан, който ни бе поставен и за това не спечелихме. Не успяхме да извадим тезите, с които да спечелим изборите", каза още той.

"Лутаме се между поколението милениум и по-възрастните наши избиратели. Ние сме на по 45 г., нашите деца вече гласуват. Предпочитам оценките да ми ги дават избирателите. Днес ръководството на БСП се избира от всички тези хора и няма как феодали и фараони да влияят на този избор", добави Добрев.

"Не Гергов, не Гуцанов, не феодали и фараони решават кога ще си отиде лидерът на партията. Изборът на председател на БСП става от всички членове. В тази една година зависимостите паднаха и сме една модерна партия", каза още той.