Разпределението на министерствата е близко до пропорционалността на партиите в парламента. Трябва да минем през вътрешни дискусии и утре до следобед ще обявим състава. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" веднага след разговора с президента Радев. 

"В този момент очакваме да имаме 4 вицепремиера, очакваме 2 нови министерства, но наистина искам да дам свободата и до 24 часа ще имате списък. До този момент имаме не точно разпределение от всяка партия по един. Трябва да се разпределят функционално, но не само според партийни квоти и разпределения. За нас е важно да бъде работеща. Със сигурност ще бъде в тази седмица", каза още Петков. 

Той увери, че ако имат одобрение, няма да се бавят и ден повече.

"Най-добре можете да видите в общите ни изказвания и в дебата, че имаше едни точки, по които казваме, че трябва да се направи анализ. Няма разделение на политики и няма червени линии. Има обаче теми, по които няма как да сме сигурни, че взимаме най-доброто решение, защото има различни мнения. Те са поставени под анализ и крайното решение няма да е политическо", обясни Петков. 

"Във всяка една от 18-те групи има над 90% сходство. Няма група, в която да има 100% изчистване, но няма група, в която да не се постигне споразумение. Имаме доста добри дискусии, дори в неделя вечерта. Надяваме се да можем да срещнем част от асоциациите, които имат мнение. Прагът за заплатите не се увеличава, той е с коефициент 2,3", каза той. 

"Хубавото е, че работим интензивно. Малко след полунощ получиха всичко. Веднага щом приключим тук, първото ще бъде да се обадя и да проверя всички ли са прочели споразуменията. Има смисъл в тези споразумения. Там има много политики. Хубавото, което се случва, е че сме махнали тази формалност. Говорим си непрекъснато и сме готови да отидем при всеки един от партньорите да говорим. 

Министерството на икономиката ще бъде разделено на още две - едно на иновациите и растежа, а другото ще бъде на държавните предприятия. Мислим как една бъдеща власт би работила най-добре", заключи съпредседателят на "Продължаваме промяната".