Възможността още повече хора да не отидат да гласуват, беше туширана с изборите да бъдат 2 в 1. Тази позиция изрази пред БНР политологът Марая Цветкова.

Това според нея е "най-доброто решение, което можеше да бъде взето".

"Става все по-трудно за политолозите, не за анализаторите, на които им се пълнят главите с опорки от сутрин до вечер, за да ги разказват после, става все по-трудно да се ориентираме", коментира тя за политическата ситуация в страната.

Относно твърденията на Кирил Петков, че анализатори са му предлагали да се погрижат за медийния му комфорт като управляващ срещу заплащане, политологът заяви:

"Със сигурност е хубаво да назоват имена. Така хвърля сянка върху цяла гилдия. Досега, освен Слави Трифонов, никой не е нападал по такъв начин политолозите. Директно. Много странен тайминг. ПП-ДБ имат проблем с тайминга на обявяването на някакви неща."

Относно функциите на Димитър Главчев и като външен министър – той ще бъде вторият премиер в най-новата ни история, който ще съвместява и този пост, Марая Цветкова посочи:

"Марин Райков е дипломат от кариерата. Има огромна разлика."

Цветкова не изключва президентът да е сред фигурите, които биха могли "да дърпат конците" на служебния министър-председател.