Само седейки един до друг, всички рамо до рамо, вече се усеща една различна сила. Във втория мандат ние заедно с вас написахме приоритетите за България. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред Националното съвещание на ДСБ, където стана ясно, че партията ще преговаря за общо участие на изборите на „Демократична България“ и ПП

„Ако нашите деди са написали „Съединението прави силата“, имали ли са предвид, че това съединение трябва да се направи с хора, които имат зависимости, хора, които имат престъпления, хора, които може би са били чуждопоклонници? Не мисля“, каза той.

„Ние всички осъзнахме, че нашата задача е да се обединяваме не с хора, които не могат да попитат един въпрос по важните приоритети за България, а да се обединяваме с хора, които искат да изпълнят тази декларация (на акад. Денков за втория мандат – бел. ред.), добави той.

„Трудната задача е да имаме мнозинството в следващия парламент“, призна той.

Петков разкри още, че ще разчита не само на ДБ, но и на други „добри сили“ в България. Те, обаче, са много фрагментирани. Той изрази надежда, че ще успее да ги обедини и координира.

Той призова за „вълна на обединение, която ще може да докара резултата, на който всички се надяваме“.

Петков коментира темите за „Нексо“ и „Джемкорп“: „Тези теми звучат като от Марс, те са абсолютни глупости, които те си измислиха през цялото време“.

„Аз наистина вярвам, че на следващите избори ще ги изненадаме. Не само ще ги изненадаме, но и ще сме първа политическа сила. Не само ще сме първа политическа сила, но ще наложим правилата“, категоричен беше той.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук