Не. Ние изявихме много ясно категорично мнение за нея. Не вярваме че тя е най-подходящият човек за най-високия пост в държавата.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в отговор на въпрос дали коалицията ще подкрепи Рая Назарян за председател на Народното събрание.

Той обеща, че оттук нататък неговата формация ще бъде много предсказуема с избирателите си: „Каквото казваме, това ще правим. Проевропейска опозиция, стабилна, защитавайки всички проевропейски и антикорупционни политики“.

На въпроса кой, според него, трябва да стане председател на парламента, той отговори: „Много е интересно, че отговорността винаги трябва да бъде поемана по реда, по който всеки е влязъл. Задължение е на първата политическа сила да намери своето мнозинство за подкрепа. Ние бяхме много ясни още в деня след изборите. Няма този път да поемаме чужда отговорност“.

„Имахме едно работещо правителство на Николай Денков и Борисов не си спази думата. Заради това сме сега на избори, в тази ситуация. Ние на този човек няма как да вярваме всеки път. Няма да стане“.

По отношение на идеята за експертно правителство на ИТН с третия мандат, той заяви: „Това ми се струва безумна екзотика“.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!