ГЕРБ ще подкрепи кандидатите на ПП и ДБ на втория тур на местните избори, ако на него не участват хора от ГЕРБ. В замяна очаква същото, иначе "сглобката" ще се разклати. Това стана ясно от изказване в парламента на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

БЛИЦ припомня, че Борисов коментира за първи път и решението на ГЕРБ да издигне Антон Хекимян за кмет на София. По думите му журналистът е ведър, позитивен, усмихнат и отговорен човек, който може да работи чудесно в политическата система. 

Борисов обаче не пожела да отговори от колко време е обмислял именно кадърът на bTV да застане начело на кампанията му в столицата. Лидерът на ГЕРБ натърти, че в годините именно Хекимян е бил един от най-големите критици на партията му и е отразявал всички протести. 

Политолози разкриха какъв капан е заложил Борисов на ПП, хванат ли се, секирата е голяма

"Мен ме притесни изказването на господин Василев, че на втори тур нямало да ни подкрепя. Следва логичен въпрос - а кого ще подкрепят? "Възраждане", БСП, кого? И ако е така, в парламента те от кого ще очакват подкрепа, след като те нас няма да ни подкрепят? Защото аз ясно и точно съм дал указания на партията - на втори тур подкрепяме ПП-ДБ, защото са наши некоалиционни партньори. И ако подкрепят тези партии, които казах, след изборите ще си търсят подкрепа от тях", каза Борисов.

В неделя съпредседателят на "Промяната" Асен Василев заяви, че няма да подкрепят ГЕРБ на втори тур на местните избори.

Лидерът на ГЕРБ пожела незабавно отваряне на руската църква, която бе затворена след изгонването на трима свещеници за шпионаж.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук