Частични кметски избори ще се проведат в три населени места в страната. В село Столетово, община Карлово, област Пловдив кандидатите за кметския пост са трима – Стефани Тодорова Тодорова - издигната БСП, Мирослав Николаев Колев – предложен от ВМРО – Българско национално движение и Андрея Вълков Радев – подкрепена от Инициативен комитет. 

До изборите за кмет в Столетово се стигна, след като през март избраният през 2015 година Тодор Иванов, който бе издигнат от ГЕРБ, напусна поста. Той подаде оставка след напрежение в селото, предизвикано от излизането му в платен отпуск, от който не се е върнал на работа в продължение на две седмици, без да уведоми никого, уточнява Фокус. 

По данни на Общинската избирателна комисия гласоподавателите в селото са 644 души и ще гласуват в една избирателна секция.

В село Суходол, община Главиница, област Силистра, в кметската надпревара ще участват кандидатите на ДПС Недрет Юсеин Алил и на ГЕРБ Абедин Нури Рушид. Изборите в кметството се налагат заради смъртта на предишния кмет Хамид Незир Рушид. Броят на избирателите в Суходол е 640 души. Те също ще гласуват в една секция.

В село Орлинци, община Средец, област Бургас, на кметските избори се явяват кандидатът на ГЕРБ Христинка Георгиева Шопова, която до момента изпълняваше временно длъжността на кметски наместник, и Светла Димитрова Симеонова, издигната от БСП. До избори в селото се стигна, след като през септември заемащата поста кметски наместник Лиляна Ангелова подаде оставка, посочвайки за това лични мотиви. Право на глас в селото имат 366 души.

Кандидатите, които ще бъдат избрани за кметове в трите населени места, ще заемат постовете около година, тъй като през октомври 2019-а ще се проведат редовните местни избори за цялата страна. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!