"За мен Странджа и проблемът, който последните седмици се разви там с чумата, не е толкова икономически или финансов проблем. Той е политически. Странджа последните години няма никаква държавна политика за развитие и не говоря за 3-4 години, а за цели 20 години. Там има един поминък - животновъдството." Това каза пред bTV Петър Кънев от БСП, който е председател на Комисията по икономика и туризма в НС.
"Ако има подстрeкаване, то трябва да има съответни органи и съд. Нинова е там, както Цветанов и Борисов са навсякъде. Протестиращите са същите като при свалянето на правителството на Борисов, а после при избирането му", продължи той. 

Преди броени дни ГЕРБ извадиха ВИДЕО, на което провокаторът от протестите в Шарково обяснява какво му е казала Корнелия Нинова и дава заръки на другите протестиращи. "Корнелия Нинова е самостоятелен ръководител на партия. Има една "ако човешката глупост можете да лети, някои хора нямаше да кацнат на земята". БСП не мълчи и аз няма да мълча. Ние обезлюдяваме Странджа и това остава район с 8 човека на квадратен километър", коментира още депутатът. 

"В момента страната няма нужда от предсрочни избори и за това мисля, че няма да има такива, но догодина май месец ни очакват кметски, които са доста тежки. Там ще бъде голяма борба. Последните няколко години държавата абдикира от управлението на държавния сектор. Няма конкретни данни колко е държавният сектор в икономиката. Например, според мен не трябва да има концесия на плажа. Хората все казват колко е евтино в Гърция и за това трябва да махнат концесиите. При нас съм скептичен, защото вече са раздадени. Държавната собственост е много важна част. Трябва да има друг режим на работа", обясни още Кънев.