Мотивите за изключването ми от ДПС са измислени. Не прави чест на партия, която е либерална, системна, да подходи по този начин – с абсолютни лъжи. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV изключеният преди дни от партията кмет на Хитрино Нуридин Исмаил.

Изказвам благодарност към всички хора, които изказаха съпричастност към трагедията в Хитрино. Всички хора в селото сме се старали да дадем публичност на това как се харчат даренията. Не сме направили и една стотинка плащане, без разходите да са одобрени от Обществения съвет.

По дарителската сметка досега направените разходи са в размер на 218 000 лв., основно изхарчени като помощ за семействата на загиналите. Такава беше и волята на дарителите. Направихме разделение на хората на три групи според това кой колко е пострадал, обясни Исмаил. Казвайки тези обвинения, вината и обидата отиват не само към мен, а и към всички в Обществения съвет. Ние се отчитаме всеки месец. Няма една неосчетоводена стотинка, осчетоводени са и предметните помощи, които след това са раздадени срещу подпис, подчерта кметът на Хитрино.

Той е категоричен, че не е имал никакъв разговор с представители на ДПС на тема харчене на пари. Ако те имаха интерес към такъв разговор, щях да им предоставя счетоводните документи, посочи Исмаил. Може би съм неудобен политически, предположи кметът на Хитрино. Попитан дали отстраняването му се дължи на сближаването му с премиера Бойко Борисов, Нуридин Исмаил заяви: "Нормално е да съм близък с премиера. С кого да съм близък – с шейха на Катар?

Действията на Борисов по време на трагедията бяха адекватни. Той беше в селото на четвъртия час след взрива. Всичко за възстановяването на селото е финансово обезпечено".