Благодаря, че направихте този подарък за мен и перничани навръх рождения ми ден. Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров след срещата си с министър-председателя Бойко Борисов във връзка с водната криза в миньорския град.

"Догодина Перник ще реализира и цялостен воден проект за 120 млн. лева, след който ще има чисто нови пречиствателни станции и довеждащи водопроводи и нова ВиК мрежа. Това не е правено през последните 70 години. Така че това е най-големият подарък, който можеха да получат перничани в днешния ден. Благодаря, г-н премиер'', каза в заключение Владимиров.

По-късно пред журналисти икономическият министър Емил Караниколов уточни, че в северния град акцията е във връзка с управлението на отпадъците.

Той изрази надежда, че режимът в Перник ще бъде отменен в края на януари при дебит между 400 и 900 литра в секунда (в момента е под 200 - б.р.), като за целта предстои тежка работа - с влизане на обучени специалисти в пещери, пълни с вода, както и сондажи в района на самия язовир, които трябва да се правят внимателно, за да не бъде засегната екосистемата.