Бойко Борисов винаги е казвал, че насила не иска да бъде премиер, тъй като предпочита нацията да бъде единна. Той сам ще прецени какво решение да вземе. Два пъти се е оттеглял от поста, може и трети да се откаже, но мисля, че този въпрос не стои на дневния ред".

Това заяви пред "Марица" кметът на Пловдив Здравко Димитров след Националната конференция на ГЕРБ, която се проведе в столицата по-рано днес.

"Според него на партийния форум е имало други акценти, важни за управлението на държавата. Предстои в Народното събрание да бъдат приети законопроекти и да се запази стабилността в страната в условията на пандемията", подчерта Димитров.

"Считаме, че не е редно правителството да подава оставка, защото последиците ще бъдат тежки – хаос, безвремие, беззаконие. Затова всички участници в Националната конференция на ГЕРБ категорично бяхме против кабинетът да подава оставка.

Властта е отговорност, а не митинги, защото при демокрацията  властта се печели на изборите и с програма, която след това трябва да изпълнява", смята кметът на Пловдив.

"Правителството, както и  г-н Борисов, са готови на диалог с протестиращите, но никой от тях не предлага конкретна и ясна програма.  Премиерът каза: да дойдат и да се разговаря какви им са вижданията.

Посланията на премиера на конференцията бяха много ясни: да продължаваме да си работим, да не се поддаваме на провокации, да си изпълняваме  програмите  по места и поетите ангажименти", продължи Димитров.

Той напомни, че ГЕРБ си остава първа политическа сила и това се потвърждава от последните социологически проучвания.

"Партията ни пак ще бъде водеща и на следващите избори. Нима в Пловдив не се вижда  полза от управлението на ГЕРБ? Да не би да не се работи? Да не би да не идват пари по европрограмите и от държавните субсидии? Не се ли изпълнява програмата за управление на общината, за която дадох гаранцията, че ще я следвам, когато дойда на власт", попита Здравко Димитров.

"Всичко върви нормално, аз и моят екип полагаме всички усилия  да изпълняваме програмата. В цяла България е така. Нима не се строи метрото в София? Нима не се изграждат магистрали", заяви още пловдивският градоначалник. 

 Веднага след партийния форум той е имал среща  със зам.- министъра на МРРБ Николай Нанков, за да обсъдят предстоящото строителство на локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград изграждането на Юго-източен обход - пътната връзка между „Скобелева майка” и новото кръгово кръстовище до бившата караулка.