Новоизбраният кмет на община Благоевград Илко Стоянов обяви част от екипа, с който ще работи по време на мандата си. Стоянов обяви, че залага на хора с висока експертна оценка и нова визия за управление. В тази връзка, Стоянов обяви и създаването на нови дирекции, сред които дирекциите "Екология и чиста среда" и "Икономическо развитие и иновации".

Мандатът на Стоянов започва с един заместник-кмет, който е по строителството, като останалите ще бъдат предложени по-късно.  Ще бъде проведен и референдум в малките населени места, които ще бъдат питани кои кметски наместници да бъдат назначавани, добави Стоянов. Предложеният екип предстои да бъде гласуван от Общинския съвет, предаде БНТ.

В него влизат още седем души и това са Борис Механджийски – той ще се занимава с въпросите, свързани с финансите и бюджета, както и с общинската собственост.

Емилия Халилова – със социалните дейности, Диана Стефанова –  с екологията, Гергана Муртова – с икономическото развитие и инвестициите, Дамян Качулски –  с образованието и иновациите, Дейвид Арабаджиев – с дигитализацията и административните услуги и Силвия Домозетска –  с културата и връзките с обществеността, съобщи пък БНР.

Механджийски заеме мястото на досегашния финансист в общината Шумантов, съобщава пък "Струма", като напомня, че Механджийски бе част от петимата полицаи, съден по случая "Чората".

През следващата седмица предстоят и смени сред кметските наместници в общината. "През цялата компания казвах, че ще водя диалог с хората и ще направя точно това нещо.

Най-вероятно следващата седмица ще има промени в част от екипа на кметските наместници. Но независимо от това какво ще се случи сега, идеята ми е някъде по време на президентските избори да проведа едно допитване сред хората на съответните населени места кой те ще предпочетат за техен наместник", каза Стоянов.