“БСП - Обединена левица” тръгва към изборите със заявка за отлични резултати на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.

Коалицията подаде официално документи за регистрация в централната избирателна комисия. 

Всички партньори от “БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА”, начело с ръководството на БСП - Атанас Зафиров, Борислав Гуцанов и Кристиан Вигенин тръгнаха заедно от “Позитано” 20 към ЦИК. Те бяха придружени от младежи от левите формации, които твърдо подкрепят обединението. 

"Отговаряйки на повика на времето, отговаряйки на исторически момент и на надеждите на милиони български граждани за реална алтернатива, регистрирахме КП "БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА". Даваме своята категорична заявка за участие в парламентарните избори и отличен резултат". Това заяви и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров след регистрацията на коалицията в ЦИК.

Той допълни, че обединението ще се стреми към резултат, който ще му позволи да бъде социален гарант в следващия парламент за българското законодателство, а защо не и в следващото управление на страната.

Той изрази благодарност към лидерите на политическите партии от лявото обединение, които са проявили търпение и разум. "Те ни дадоха необходимото време, за да се справим с опита за саботаж. Всичко вече е наред", каза още социалистът.

На въпрос за хората, организирали този саботаж, Зафиров заяви, че те сами са се изключили и от партията и от общественополитическия живот със своите действия в последните седмици.

Атанас Зафиров бе категоричен, че явяването на изборите и борбата за отличен резултат, не е самоцел или битка за постове, позиции или нещо друго. "Това е отговор на надеждите на хората, които искат да живеят по-добре в нашата държава. Правим го в името на на нашите идеали, в  името на хората, които ни подкрепят и ще ни подкрепят", каза още и. ф. председател на БСП.

Зафиров благодари на левите партии и че до момента не е поставен въпросът за листите, а са обсъждани идеите и платформата.

"Всичко е на идейна основа на базата на идеи и принципи. Разговорите за листите предстоят. Мога да гарантирам, че всяка партия ще намери свое достойно представителство в тях", заключи социалистът.