„Точно този протест с точно тези говорители едва ли събира повече от 30% подкрепа. Не мисля, че има здравомислещ българин, който би се съгласил с посланията на „Отровното трио“, коментира политологът Румяна Коларова в тв предаване.

„Този протест е протест на едно войнстващо малцинство не, защото хората принципно не подкрепят протеста, а защото говорителите му са агресивни и войнстващи“, на мнение е тя.

От своя страна журналиста Петко Георгиев каза: „Протестът е обречен на успех, именно защото зад него стоят 60-70% от българите. Оставките на министрите, ясният, видим край на управлението – дали ще бъде сега, дали на редовни избори – са видими резултати, които бяха постигнати в рамките на тези два месеца“.

„У нас има една работеща демокрация и мнозинството от българите вече не търсят спасители и не се надяват на тях. Не търсят и не вярват в революции. Българската политика за мнозинството от българите се е превърнала в игра с малък залог. Тоест политическите решения не са съдбоносни за живота на обикновените хора в демокрациите“, коментира политологът.

Според Георгиев е нормално начело на всеки протест, колкото повече продължава, да излязат най-радикалните му представители.

„Истината обаче е, че зад недоволството и в подкрепа на исканията за промяна стои огромното мнозинство от хората“, смята той.

„Радев с неговия много кратък политически опит не разполага с ресурс да организира лидерство. Няма нито административна мрежа, нито експертна“, каза Коларова.

По думите на журналиста е наивен опитът конфликтът в държавата да се представи като конфликт между министър-председателя и президента на личностно ниво.

„Между президентската институция и Министерския съвет има заложен конфликт поради особеностите на българската Конституция“, смята Петко Георгиев.

Според Румяна Коларова, ако Румен Радев стане лидер на ляв блок, той ще бъде фасадна фигура.