Протестът се разцепи. Проф. Велислав Минеков се обиди  на лидера на „Правосъдие за всеки” Велислав Величков, не прие критиката му и обяви, че оставя организацията на антиправителствената демонстрация на Величков. Така "Отровното трио" е на път да остане дуо, в него остават Бабикян и Хаджигенов, пише Стандарт.

На стената си във фейсбук Минеков написа:

„След приятелска критика от ИПВ /Инициатива правосъдие за всички/ мисля, че ще е добре от утре те да поемат организацията на протеста. Със сигурност ще бъдат по-добри. Ние ще бъдем в публиката. Чудесен повод за почивка.”

В свой анализ за протестите Велислав Величков констатира, че народният бунт е навлязъл в опасен етап на вътрешно разделение и дори маргинализация.

„Вече изчезна онова ЗАЕДНО от първите две - три седмици, всеки си прави събития и акции на различно място. "Отровното трио" казват: всичко започна от нас и ще завърши с нас, "държейки микрофона и тъпана", Бойците и Орловци искат да са равнопоставени участници в Протеста и да имат думата при сценария на развитието му; партиите сепарираха отделни негови части, като е все по - видимо делението между Демократична България, чийто лидер Христо Иванов подпали "искрата Росенец" и по -левите около Мая Манолова, които  се коопериат с три малки партии и са близко до Триото”, посочва още Величков.


В същото време в последната седмица протестът рязко се стопи и организаторите му си измислят всевъзможни начини да задържат хората на площада. Всяка вечер се издекламират речите, прожектират се филмчета на фасадата на парламента и за около час всичко приключва. За да се задържи интересът обаче сега е обявена Голяма изненада за Деня на независимостта.

„Подгответе си яйца и домати. Ще ви водим на място, на което не сме ви водили досега“, загатна адвокат Николай Хаджигенов вчера.