Журналистката Соня Колтуклиева изригна по адрес на премиера Кирил Петков в профила си във "Фейсбук".

Коментарът й:

"Мъчно ми е за Кирил Петков. Заклевам се! 

Всеки път, когато той поиска проверка за неспазване на закона; когато се опита да посочи престъпващи закона; когато предаде на правосъдието нарушители на закона… следва удар с мокър парцал по главата: ти ли ще ми говориш за законност, бе - точно ти ли, който подписа декларация с невярно съдържание и наруши основния закон на държавата - нейната Конституция?!

Ето, защо смятам, че Прокуратурата вкара в капан Кирил Петков. 

Някой прокурор да му беше повдигнал обвинение по чл.313 от Наказателния кодекс, министър-председателят да беше отишъл пеша до Съдебната палата, да беше влезнал в съдебната зала като обикновен гражданин, пък да го бяха наказали с глоба или да бяха го оправдали (нямаше да го вкарат в затвора, тези неща само Лаура Кьовеши ги правеше в Румъния, в един друг живот).

Тогава Кирил Петков щеше да има самочувствието да каже: на мен никой нищо не ми прости, няма да прощавам и аз. Нулева толерантност, май френдс, нали така?!".

 

Мъчно ми е за Кирил Петков. Заклевам се! Всеки път, когато той поиска проверка за неспазване на закона; когато се опита...

Публикувахте от Соня Колтуклиева в Понеделник, 3 януари 2022 г.