Продуцентът и фотограф Виктор Димчев, който стана популярен като човека, който брои хората на протестите, написа силен статус във фейсбук, в който подробно анализира ситуацията с журналистите, властта и протестите у нас. Димчев коментира още и "поръчания и платен нов ляв алианс на клекнали и продадени излъска имиджа на куп стари муцуни". Ето целия коментар без редакторска намеса.


"Ако в България журналистите бяха футболисти, щяхме да сме една по-стабилна футболна Барселона или Ливърпул на национално ниво.

Преди няколко месеца ноторен криминален репортер изпра биографията си с фразата на един доктор „Яко ще измрат“. Няколко месеца по-късно специалистът се оказа прав, журналистът се оказа мисирка.

Група пошашавени природозащитници скочили да защитят религиозен журналист, който вчера се оказа учредител на партията на дългогодишния враг на тутраканци, днес се чудят на какво да се окачат.

Поръчаният и платен нов ляв алианс на клекнали и продадени излъска имиджа на куп стари муцуни, пратени в забвение още преди десетилетия заради арогантната препродажба на всичко, до което са се докопали със зъби, нокти и тела.

Бойци, тройкаджии и прочее епителна протестна тъкан разнасят ножове из протестния казан, все повече приличащ на зле сварен тюрлю-гювеч, където обвинения се сипят според изпитото.

Строители, реконструктори, деконструктури и обикновена паплач е готова да оплюе всекиго в името на още нощни разходки на йолоденевата риза.

Напълно игнориран от всички, без никаква публика и публичност, от почти всеки ТВ блок наднича мазната физиономия на антирепубликанския продемократичен окльопан казан, от който христоивановци крачат по пътеките на антонивановци.

Фонът е турско синьо, маскарадът е публичен, ролите се сменят според осветлението, нищо не е постоянно, само глупостта, която ни поставя тук или там из политическата шахматна дъска.

А вие вярвайте още, че освен юмрук и зависимости, има нещо повече; че отвъд обещанията следват реални политики; че не свършваме, а почваме.

Сметката, моля."