Процедурни правила за говерньор на БНБ, предложението е на Има такъв народ, но не получи подкрепа в зала. Стана конфуз защото точката трябваше да бъде първа в днешния ден. Чуха се предложения за почивка, но Никола Минчев отказа да даде такава.

Оказа се че няма кворум в залата при прегласуване.
 
Прецедентът се получи след като депутатите включиха в програмата процедурните правила за управител на БНБ, но при повторното гласуване нямаше кворум.

"Без почивка в никакъв случай“ – през усмивка каза Никола Минчев и въздъхна тежко.

Излезе Десислава Атанасова която заяви: "В 9:15 няма кворум защото мнозинството на ПП не се регистрира, а твърдяхте , че го прави ГЕРБ. На коалиционенен съвет не са се разбрали с критериите за говерньор на БНБ" - и злепостави мнозинството.

Парламентарната група на ГЕРБ заподозря, че управляващите искат да свалят критериите, така както го направиха с КЕВР. От партията на Бойко Борисов твърдят, че искат за заместник на Димитър Радев да бъде избран човек с образователна степен бакалавър за такъв важен пост, който определя пътя ни към приемане на еврото.
 


Депутатите ще изслушат днес шефът на държавната агенция за бежанците. Точката е заложена в седмичната програма на депутатите, които ще изслушат председателя на Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет. Те искат да са наясно какво се случва с бягащите от войната в Украйна.

Депутатите от мнозинството отхвърлиха искане да бъде изслушан премиерът Кирил Петков за шока с цените и вървим ли към стагфлация. Предложението е на ГЕРБ и не бе подкрепено в зала.