Ще съдя всички, които свързаха името ми и БСП с корупция. Категорична съм. Това коментира лидера на БСП Корнелия Нинова в ефира на Нова телевизия.

"Цветанов прояви тежка некомпетентност за бивш министър на вътрешните работи. Аз съм потресена какви хора ни управляват. Той ме обвини, че съм фалшифицирала документ само защото съм спазила закона да не разкривам лични данни.", каза още тя

"Скандалът за "Цанков камък" е просто димка срещу опозицията, за да се отклони вниманието от поразиите, които върши правителството. Борисов ще поеме ли отговорност за неговата част от "Цанков камък". Управляващите се уплашиха от антикорупционния закон, който предложихме, а той е добър", твърди Нинова.

"Всичко това е просто дъвка, отклоняваща вниманието. Като няма хляб за народа - да им дадем зрелища. Вие ходите ли по страната? Враца, Монтанско - тези хора не живеят добре и това е натрупвано с години. 100 дни управляваха без програма. 100 дни скандали за кражби и далавери. Групи вътре в ГЕРБ за НДК и то на фона на председателството. Битка между институциите. Напрежение в обществото. Как за всичко им е виновно БСП и от Хан Аспарух нататък.", гневи се червеният лидер.

"Тази сутрин сте голям шегаджия", изсмя се Нинова в лицето на Антон Хекимян, когато й беше зададен въпросът дали се е извинила и се е опитала да компенсирала Георги Гергов заради незаеманият вече от него пост.

"Оценката ми за управлението през първите 100 дни е "пълен провал" в коалицията им има противоречия. Типичен пример е сблъсъка Ангелкова Валери Симеонов. Нали уж мотото им беше стабилност? Какво стана", недоумява лидерът на БСП.