Нормално е да има разследвания, когато има съмнения. Те не ни притесняват, вярваме невинноста на Елена Йончева и проф. Георги Михайлов, като седим зад тях като един. Обвиняват Йончева за пране на пари около КТБ. Делото "КТБ" се разследва от над 2 години, защо сега се появяват някакви неща свързани с нея. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Панорама" по БНТ.

"След като Елена Йончева разкри „Кум-гейт“, снима лошото състояние на граничната ни ограда и още много, сега се отвръща срещу нея. Това е удар срещу разследващ журналист. Това не е истинско обвинение. Насърчавам Елена да продължи със своите разследвания. Часове преди да бъдат поискани имунитетите на депутатите ни, Йончева ми показа документ, който разкрива корупция в строителство. Този документ предстои да бъде показан", каза още тя.

"Целенасочено е и нападението срещу проф. Георги Михайлов. Как така управляващите забелязаха присъствието му, малко след като той стана острието на вота на недоверие по тема здравеопазване", попита Нинова.

"Ние не се регистрираме, но и не получаваме заплати. Не харчим парите на народа. Няма да се регистрираме, докато не видим оставката на Валери Симеонов", коментира лидерът на БСП.

"В БСП направихме изключителна тежка реформа относно мандатите на депутатите. Партията запазва хорското доверие, стилът и реформите ни дават резултат", завърши Корнелия Нинова.