Политическа партия ГЕРБ закрива предизборната си кампания във Варна. Листата на партията в региона беше представена от водача Даниел Митов. 

В словото си той заяви, че Кирил Петков "не различава Сретен Йосич от Миле Китич", а накрая остава само "Лепа Лена".

"Ако нещата бяха толкова прости, нямаше да са ни нужни Киро и Асен. Мистър Бийн и Фред Флинтстоун щяха да свършат същата работа", продължи в същия тон Митов. Той изброи куп прилики между ПП-ДБ и "Възраждане", сред които и саботирането на влизане в еврозоната. 

Митов покани водача на листата за европейски депутати Росен Желязков, засипвайки го с комплименти. Желязков заяви: "Както казваше нашият лидер - знам, че ме ласкаеш, и ми харесва. Нашият лидер попита: "Кой пък е толкова прекрасен"? Аз мисля, че всички тук сме прекрасни".

Георги Георгиев, който е столичен общински съветник, предупреди за две възможни измами на изборите, зад които стои столичният кмет Васил Терзиев. "1 милион граждани трябва да са притеснени, защото книжата не се печатат от БНБ, а от печатница на кмет от ПП-ДБ. И на жена му, за по-сигурно. За първи път в демократичния свят участници в избори сами се печатат бюлетините", посочи той.

Георгиев алармира и за отказа на Терзиев да унищожи хартиените ролки от местните избори

Описаният от колегите си като "кошмарът на Промяната" Делян Добрев разкри, че е трябвало да има дебат между него и Николай Денков в bTV, направени са визитки, но ден преди това Денков се е отказал.

Въпреки това Добрев е гледал интервюто на бившия премиер в сутрешния блок: "Пих едно кафе, гледам го, той си люшка крачетата като на въжена люлка. А той се смята за премиерът на премиерите. И си представям в сутрешния блок Борисов. Каква беше тази антиреклама с билбордовете?". 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!