Водещи ежедневници в Косово обвиниха президента на Сърбия Александър Вучич в „прослава“ на бившия сръбски лидер Слободан Милошевич, пише „Фокус“. Вестник Zeri публикува на първа страница статия, в която пише, че Вучич продължава да използва националистическа реторика. Изданието цитира думите му, съгласно които Белград винаги ще защитава сърбите в Косово и че в миналото сърбите са дали живота си за места като Книн, Сараево и Прищина.
 
Също на първа страница друг водещ ежедневник - Koha Ditore пише, че в продължение на два дни Вучич e „подкопавал“ държавата Косово. „Той прослави бившия си шеф Слободан Милошевич, наричайки го „велик държавник", който е имал „добри намерения". Вучич „говори за Велика Сърбия и обеща, че никога няма да признае независимостта на Косово“, се подчертава още в статията.
 
Под заглавие: „Дреница спира Вучич", изданието Epoka e Re подчертава как жителите на населеното място са осуетили намеренията на Вучич да посети близкото село, след като са издигнали барикади. Вестник Bota Sot отразява посещението на Вучич със статия, в която подчертава близостта на Вучич с Воислав Шешел в миналото. От редакцията посочват също, че „единственият начин да се спре унижението на народа на Косово са протестите, за да се махнат фалшивите „смели" хора от властта.