Работих през целия мандат, който си отиде с хората, които дадоха гласа си за ПП „Български социалдемократи” и за кандидат-кмета Николай Димитров. Не крия, че когато агитирах своите привърженици да гласуват за нас, аз не съм оставял, за разлика от другите участници в изборите, гласоподавателите да решават по съвест за кой кандидат-кмет да дадат гласа си.

Смятал съм за непочтено да казвам: гласувайте, за когото си искате за кмет, защото смятам, че Николай Димитров заслужава следващ мандат.
 
Може би и заради факта, че аз и моите колеги от листата открито застанахме и в подкрепа на Николай Димитров, откакто той е в ареста, дръпна напред и броят на подадените гласове. Това каза в шокиращ телефонен разговор тази нощ Костадин Нищелков – новият най-важен политически фактор след новоизбрания кмет Николай Димитров.

Той позвънил на дежурния телефон на Флагман.бг, за да каже, че не се намира в следствения арест на столичната спецпрокуратура, както смятат хората.

Рано сутринта в събота ЦИК качи на официалната си страница решение, с което уважава искането на главния прокурор Сотир Цацаров да се свали имунитетът на кандидата за общински съветник Костадин Нищелков в Несебър – с цел предстоящото му арестуване заради започнало срещу него наказателно производство за купуване на гласове.

Вестта, че ще бъде арестуван всеки момент, застигна Нищелков около 10 часа сутринта на излизане от църква, където, по думите му, влязъл да се помоли.

Той заяви, че веднага ще се яви в РУ-Несебър, за да предостави телефонния си номер и да каже, че ще е на разположение на органите на МВР, в очакване да бъде „прибран” към ареста в София, където от миналия вторник се намираха кандидат-кметовете за Несебър Николай Димитров и за Свети Влас – Атанас Япаджиев, както и кандидатите за съветници Георги Георгиев и Петър Хрусафов .

„След като се явих в РУ-Несебър, аз се прибрах обратно вкъщи в Равда, където и към този момент се намирам. Не съм напускал дома си, както заявих пред полицията, но и до този момент не съм арестуван.

Повярвайте ми, аз съм повече объркан, отколкото сте Вие сега, докато разговаряме по телефона. Убеден съм, че този огромен резултат за ПП „Български социалдемократи” в своеобразен израз на подкрепа и за Николай Димитров”, каза Нищелков.

Той довери още, че при това положение се чувства длъжен да потегли с личния си автомобил към столицата, за да направи опит да влезе на свиждане при новоизбрания с огромна преднина кмет Николай Димитров и да му съобщи новината за огромната подкрепа, която са получили в този тежък за тях момент.
 

Кадърът, който публикуваме, е отпреди седмица, когато ГДБОП атакува домовете на кандидатите за кметове и съветници. Това е предизборният щаб на ПП „Български социалдемократи”, базиран на централната улица в Равда.

Вижда се, че до листата с кандидати за общински съветници и водача й Костадин Нищелков е поставен плакат на независимия кандидат за кмет Николай Димитров, което свидетелства, че цялостната кампания на тази политическа сила е преминала в синхрон с кампанията на Димитров.

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!