Чувствам се там, където ми е мястото - председател на "Възраждане" и лидер на партията. Радвам се, че направихме така, че две предложения на Пеевски да не минат в пленарната зала. Това заяви в ефира на bTV Костадин Костадинов от "Възраждане".

Не смятам, че съм силният човек в НС, а че днес успяхме да накараме представителите на другите политически сили да проявят политическа мъдрост", добави той.

"Днес беше добър ден за България", коментира той решението на НС да не подкрепи проектокабинета на Росен Желязков. 

"Големият въпрос сега е дали може този парламент да излъчи правителство", уточни Костадинов.

"Може да се направи правителство, обединяващо всички политици, които по време на кампанията казаха, че не искат ГЕРБ и ДПС да управляват. Ние ще поканим и ще разговаряме с всички останали политически сили, ако получим третия мандат", заяви лидерът.

"Във "Величие" вече не знаем какво точно се случва, не сме психиатри. Избирателите им не са гласували за това техните избраници да правят правителство с ГЕРБ и ДПС. Имаме различия - факт, но може да седнем и да говорим.

Ако имаме различие за нещо, може да провеждаме референдум. Давам пример с еврото - правим референдум, хората ще решат", каза още Костадинов. 

Лидерът призна, че няма притеснения от избори. "Ние нямаме разногласия в нашата партия", категоричен бе той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!