Председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов изпрати писмо до Съвета по електронни медии (СЕМ), с което настоява регулаторният орган да се противопостави на "политическия натиск и цензурата в медиите". Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Писмото на Костадинов е по повод внесения вчера сигнал до СЕМ от петима депутати от 48-ото Народно събрание от парламентарната група на „Демократична България“ (ДБ) – Кремена Кунева, Елисавета Белобрадова, Йордан Иванов, Димитър Найденов и Иван Белчев, в който настояват за проверка на поведението на радиоводещия Петър Волгин и съдържанието на предаването „Политически НЕкоректно“ по Българското национално радио (БНР). Сигналът на депутатите от ДБ е поради публикация на Волгин в социалните мрежи.

Според Костадин Костадинов тази проява е категорична намеса в редакционната политика на БНР, опит за ограничаване на свободата на словото и за налагане на политическа цензура.

„Цензурата и натискът над медиите ни поставят на едно от последните места по свобода на словото, за която Вие като регулаторен орган сте длъжни да се борите“, пише в писмото си до СЕМ Костадинов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук