Първи коментари в парламента за новия служебен кабинет. Депутатите избягват да дават оценка за свършеното до този момент, но са категорични в очакванията си. Настояват новият служебен кабинет да се погрижи за честното провеждане на изборите, като по думите им това ще е трудна задача, предвид вота и на хартия, и на машина.

Друга заръка е да не променят външно политическия курс на страната по отношение на войната в Украйна. Част от народните представители не пропуснаха и критиките към част от министрите, които не бяха сменени, съобщава Нова телевизия. 

 „Служебният кабинет трябва да осигури честни избори, а тази задача сега ще е трудна заради бюлетините. Да не вземат страна в политическите спорове”, призова Кирил Петков от ПП.

„Нямаме очаквания от служебния кабинет. Нямаме никакво доверие на Атанас Пеканов и сме уверени, че този субект ще саботира работата на правителството в частта за предоговарянето в Брюксел. Странно е защо българският президент го остави в кабинета”, заяви Костадин Костадинов.  

„Да работят по-добре, въпреки че щом са същите лицата, е много трудно да се очаква това”, пожела Георги Гьоков от БСП.

„Ние ще следим и коригираме да не променят външнополитическия курс на страната по отношение на войната. Това е важно. За съжаление в това Народно събрание бяха провалени усилията ни за членството в Еврозоната и това се отлага”, заяви Атанас Атанасов от „Демократична България”.  

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук