Ние от „Възраждане“ не признаваме това правителство. То не е българско правителство, то не представлява българския народ и собствените си избиратели. Това каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред симпатизанти, които протестират срещу кабинета "Денков-Габриел“ пред сградата на Народното събрание, съобщава БТА.

По-рано днес 49-ото Народно събрание избра новото редовно правителство с министър-председател Николай Денков.

Той призова поддръжниците на „Възраждане“ да не признават новоизбраното правителство – „обявете гражданското неподчинение, не изпълнявайте заповедите на тези престъпници“.

Според него „бъдещият обвиняем Денков няма как да бъде министър-председател, той представлява само и единствено американския посланик“.

Костадинов призова симпатизантите на партията да дойдат отново на протест в събота в 12:00 часа. „Нека ясно и категорично покажем и кажем, че няма да допуснем България да бъде повече управлявана отвън, макар че в момента това се случва, за съжаление“, заяви Костадин Костадинов.

Лидерът на „Възраждане“ съобщи още, че днес е приключила проверката на подписите, предоставени на ГРАО, и от вкараните 604 хиляди подписа за свикване на референдум за запазване на българския лев, повече от 470 хиляди, почти половин милион, са валидни. „Оттук насетне влизаме в процедура, която трябва да приключи до юни месец за свикване на референдум“, добави Костадинов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук