Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов коментира във Фейсбук информацията за арестуването на трима български граждани във Великобритания по подозрение в шпионаж в полза на Русия. 

Ето какво пише той: 

"Току що разбрах, че трима българи са арестувани в Англия по обвинения за шпионаж в полза на Русия. Веднага мога да се обзаложа, че най-много до ден-два американските българоезични медии ще се опитат да ги изкарат членове на Възраждане:)

Но да оставим напъните за фалшиви новини на фалшивите медии. Други неща са сериозни и много притеснителни:

1. Никой не е уведомен за ареста на българите - нито техните близки (иначе биха казали поне на нашите власти), нито нашето посолство, нито дори английските медии.

2. Арестите са извършени февруари, а се оповестяват сега. Повече от половин година трима българи гният в английски затвор. Защо?

3. Как така са арестувани за шпионаж, а обвиненията им са за притежавани "документи с невярно съдържание"?

4. Нали Англия ни е съюзник в НАТО? Защо поне българските служби не са уведомени?

Всички тези въпроси навеждат на следните два извода. Или Англия се отнася към нас, българите, като към нечовеци и демонстрира пълно презрение към нашите граждани и нашата държава, или ставаме свидетели на поредния епизод от нескончаемата психологическа и информационна война на САЩ срещу Русия.

Война, в която англичаните имат поддържаща роля, но която въобще не е за подценяване - спомнете си само случая "Скрипал" и прословутото му отравяне. Ако е така, тримата наши сънародника ще имат същата съдба, каквато имаше Сергей Антонов при скалъпената от ЦРУ т.нар. "българска следа" в атентата срещу папата.

Възраждане настоява още днес английският посланик да бъде привикан в МВнР и да дава обяснения! България трябва ясно да покаже, че няма да допуска гаври с нейни граждани - никога и по никакъв повод!"

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук