От "Възраждане" обявиха, че са спрели обажданията към техни депутати за подкрепа на нов кабинет на "Продължаваме Промяната".

"Вчера, след пресконференцията, която дадохме, повече такива обаждания нямаше, защото дадохме ясен знак, че няма как "лицето Петков, все още заемащо длъжността министър-председател, да се опитва да търгува с депутати от партията", заяви партийният лидер Костадин Костадинов.

По думите му "Възраждане" е монолитна и сплотена организация, която има кауза. Той е категоричен, че в никакъв случай няма да толерират подобни "престъпни деяния от страна на управляващата коалиция" и на отделни нейни представители.

Костадинов определи самия факт, че е направен опит за покупка на депутат, като "безкрайно гнусен и неприятен".

По думите му името на Цвета Галунова е било по изключително "нечистоплътен начин завъртяно" в медиите и втора седмица тя обяснява едно и също нещо. "Знаем, че се е срещала с г-н Петков във връзка със законопроект за българската музика, за което ръководството на партията е уведомено", обясни лидерът на партията.

По-рано пред журналисти в парламента Галунова отрече да са й предлагани постове. "Оставам в групата, не съм казвала, че ще напускам", заяви тя. Депутатът посочи, че с нея са водени разговори, в които са били представени аргументи, но никога никой не й е предлагал нито постове, нито други стимули. "Очевидно, щом не съм се съгласила да напусна ПГ на "Възраждане", не са ме убедили, заяви още Галунова.

"Казахме, че имаме ясни условия към хората, които управляват държавата, без значение кои са - отмяна на плана за въвеждане на еврото, незабавно прекратяване на договора за американските бази, референдум за НАТО, предоговаряне на условията за членство в ЕС, отмяна на санкциите спрямо Русия, както и преразглеждане на решението на НС за Република Северна Македония (РСМ), припомни пред медиите Костадин Костадинов при какви условия ще подкрепят дадено управление.