Хората ни в ЕС на първо място и най-важно - трябва да дадат началото на процес за предоговаряне на членството на България в ЕС. Това зависи от изпълнителната власт, но трябва да започнем разговора. ЕС се готви за реформа, която ние не одобряваме. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пред bTV.

"Преди няколко седмици Урсула фон дер Лайен каза, че ЕС трябва да се реформира и мнозинство от 2/3 да взима решенията. Което означава, че утре, ако гласуваме против, ще трябва да изпълняваме. Това е диктат и не искаме да го допускаме. Това не е наша битка, а и на всяка организация като нашата. 

ЕС е замислен като културно-икономическа общност. Като такъв в него няма нищо лошо. Сега се е превърнал в политическа организация, която заплашва европейската цивилизация. Заплашва я с политиките, които провежда", сподели още той.  

"Има един въпрос, който води до отричане на християнските корени на европейската цивилизация. Имаше примерни политики, които бяха в Белгия да не се поставят разпятия в католическите училища, да се махне религиозното обучение. Европа носи кръстове, а не бурки. Основният въпрос е искаме ли Европа да се превърне в държава? В момента е вреден и не е полезен с политиките си за европейската цивилизация", посочи Костадинов.  

Според него България ще стане провинция и няма да има собствена държава. 

"Имаме елит, който не е избран от никого, а се разпорежда със съдбата на 400 милиона души", каза още той. 

Костадинов заяви, че има основание за съмнение в честността на изборите у нас. 

"Миналата или по-миналата седмица бяха анулирани изборите в Хасково. Нека да бъдем коректни - това не е служебно правителство, а е правителство на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Има представители от тях, някои са с плаваща идентичност.

Това се видя вчера - може ли министър да бъде сменян след реакция на лидер на политическа партия. И ние смятаме, че правителството трябва да подаде оставка, но то не подава. Борисов се разярява, че външен министър е отказал да направи нещо и той се сменя", изтъкна лидерът на "Възраждане". 

"България се командва от телефона и въпросът е да разберем къде се намира този телефон - в ръцете на Борисов или някое посолство", каза Костадинов. 

"В 3:46 сутринта имаше позиция, уж българска, на страницата на МС в социалната мрежа X, защо казвам "уж" - защото беше на английски", припомни той. 

Според него МВР и "Митници" трябва да се разпуснат, а всички служители да минат тестове на полиграф. 

"В системата работят много качествени хора и до някаква степен затова сега се случва това - някой някъде си е свършил работата по веригата", каза той по повод скандала с Петя Банкова, пачките и пудела. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук