Откакто започна войната в Украйна, атомната енергия се оказа зелена. Аз вчера с ушите си чух пък как от ДБ защитават нашите въглищни централи. Това коментира пред Нова ТВ лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Само на Марица Изток 2 печалбата е 2 млрд. лева, а ако си закрием въглищните централи, ще ни дадат 1.400 млрд. Това си е пладнешки грабеж.", коментира той.

"Нашият въпрос в референдума е за българския лев, а не за еврото. На нас непрекъснато ни се обяснява, че не можем да предоговаряме, което не е вярно. Нека действаме и разсъждаваме като суверенни политици.", каза Костадинов.

"Аз живея в демократична държава 33 години и в началото ни обясняваха, че народът ще бъде питан - за нищо не сме питани.", ядосва се лидерът на "Възраждане"

"Най-задлъжнелите държави в света са в ЕС. Италия е лош пример. Там фалираха банки, но за това не се говори. Добрият пример са извън ЕС.", категоричен е той.

"Категорично ставаме по-богати, ако запазим лева, защото ще контролираме собствената си финансова система.", каза той.

"Това, което правите, е много инфантилно. Ние говорим за бъдещето на държавата, вие ми говорите кой от "Възраждане" в каква валута си държи парите. Ами, ако му е плащано в евро, разбира се, че ще има пари е евро, или в паунди, или в каквато валута му е плащано. Смешно ми е и инфантилно, не знам дали осъзнавате", обърна се Костадинов към Виктор Николаев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук