Престъпленията на лидера на ДПС Ахмед Доган срещу данъчната и финансовата система са извършени пред очите на бившия премиер Симеон Сакскобургготски и са прикривани и досега от министър – председателя Сергей Станишев. Това обвинение отправи председателят на ДСБ Иван Костов от парламентарната трибуна.
Според него от справката, която е предоставена от НАП в парламентарната комисия за борба с корупцията, става ясно, че трите имота на Доган - “Сараите”, “Росенец” и “Casa Domini” по същество са перачници на пари в големи размери. Не е известно как се издържат, а за строителство и ремонти са похарчени огромни суми, получени от необезпечени заеми и от бившата групировка “Мултигруп”, заяви Костов. Той посочи още, че обитаваните от Доган “Сараи” са построени с пари, откраднати от българския данъкоплатец под формата на ДДС. Имотите на Доган “Сараите” в Бояна, “Росенец” в Бургас, “Casa Domini” в Тетевен – Рибарица и “Орфей хотел” са собственост на хронично губещи фирми, притежавани от поставени лица, в два от случаите търсени от прокуратурата, отсече Командирът.
Той обвини премиера и финансовия министър в политически чадър, защото най – съществената част от информацията по сигнала за злоупотреби на Доган, внесен от ДСБ, ще бъде предоставена на депутатите през април, когато ще е прекалено късно да се предприеме каквото и да било.
Ремзи Осман от ДПС обаче отговори на обвиненията с думите: “ Това, което казвате, е все едно, че има омлет, но няма яйце. Омлет без яйце обаче не става”. Прокуратурата се занимава много повече с хора от десните партии, отколкото от мнозинството, коментира Осман и обвини Костов, че чрез поставени лица е продал десетки предприятия за един лев.
Камелия Цветанова, БЛИЦ