Запознахме президента с основните ни приоритети - демографската криза; вътрешната сигурност, отбрана, доходи и икономическо развитие. Това каза съпредседателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов след консултациите с президента Румен Радев, съобщава „Фокус“. Запознахме президента с основните ни приоритети - демографската криза; вътрешната сигурност, отбрана, доходи и икономическо развитие. Това каза съпредседателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов след консултациите с президента Румен Радев, съобщава „Фокус“.
Красимир Каракачанов уточни още, че са запознали държавния глава с основните си цели при участието в изпълнителната власт. "Нашият стремеж като коалиция „Обединени патриоти“ е създаването на стабилно и работещо правителство. Правителство, което да изкара 4-годишния мандат, защото за последните 8 години имаме 6 правителства – 3 служебни и 3 редовни, които не си изкарват мандата. Запознахме го, че нашата амбиция е изкарване на пълен мандат, за да могат всички онези мерки, които заедно с ГЕРБ сме набелязали в общата програма за управление, да бъдат реализирани“, поясни той и допълни, че основен техен стремеж е и внасяне на спокойствие в обществото и търсене на национален консенсус по няколко важни теми.

„На първо място, това е демографската криза във всичките й измерения и мерките, които трябва да се вземат. На второ място вътрешната сигурност – битовата престъпност, както и проявите на радикални политически и религиозни течения, които в Европа вече дават своите проявления, застрашавайки сигурността на ЕС, а в това число и на България. Темата с отбраната – състоянието на българската армия. Споделихме нашето становище, че въпросът не е само в превъоръжаването на армията, а в мотивацията и моралния компонент и основа, на която стъпват българските офицери и войници“, добави Красимир Каракачанов.

Той уточни, че доходите и икономическото развитие са четвъртия приоритет, който е развит като теза пред президента. „Както и темата със суверенитета на България и пресичане на опитите за вмешателство във вътрешните работи на страната ни. Това са основните приоритети, които изложихме пред президента, коментирахме всички. Надяваме се, че след създаване на правителството, то и институцията на българския президент ще работят ръка за ръка за осъществяване на онези очаквания, които българското общество даде като знак на изборите на 26 март“, добави той.