Разцеплението на Патриотите е "хибридна война", "Обединени патриоти ще се яви заедно на изборите – с Атака и Народен съюз. Няма напрежение в Патриотичния фронт, има различни мнения, което не е спънка. Идеята е явяване заедно на предсрочните парламентарни избори, както на президентските. Това  заяви в предаването "Офанзива" по Канал 3 председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, относно появилата се информация в медиите за напрежение между него и лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Според Каракачанов ГЕРБ, БСП и президента започват да повтарят тезите на Патриотичния фронт.  

"Не сме водили разговори с никого. Отношенията ни с ГЕРБ са по-близки, защото 2 години управлявахме заедно. Министерските постове не са самоцел на Патриотичния фронт. Трябва да се намери консенсус, политическите избори не са война, а борба на идеи. Не съм мераклия, нито сънувам да ставам министър. Възможно е "Обединени патриоти" да си партнират и с Марешки", коментира Каракачанов относно предсрочните парламентарни избори.

Той е категоричен, че служебният кабинет трябва да надгради кабинета "Борисов 2".

"Служебното правителство няма да има време да провежда много сериозна собствена политика. При липса на Народно събрание периметърът на действие е ограничен. Има всякакви хора в кабинета. Президентът Румен Радев се опитва да покаже, че това правителство няма да обслужва никоя партия", допълни лидерът на ВМРО.  

По думите на Каракачанов от своя страна БСП не иска да я свързват с кабинета, защото всяко правителство прави грешки и левицата не иска да я свързват с тях.

"Предизборно партиите заприличват на нещо като "циганска сватба". Не е справедливо един циганин да получава помощи, колкото един възрастен човек работил 40 години. Проблемите с мигрантската криза се задълбочават. Лагерите трябва да са от закрит тип. Границата трябва да се охранява, дори със сила. Недопускането на бежанци е формулата и армията трябва реално да се намеси", каза още Красимир Каракачанов.