Определената дата за избори 4 април ще създаде много проблеми на желаещите да гласуват в чужбина. Това заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов по БНР. 

Той напомни,  че са въведени много строги мерки в голяма част от Европа. Министри, които са показали резултати ще бъдат водачи в листи, подчерта той. 

През този мандат не се направи малко, това която е важна за обществото, каза Ципов относно борбата с корупцията.

Ние отдавна сме се ориентирали евроатлантически, посочи Ципов. Ние направихме не малко за развитието на държавата, каза Ципов като подчерта, че ГЕРБ тръгва със заявка да спечели тези избори.

Няма проблем да се провеждат срещи в предизборната кампания в съответствие с противоепидемичните мерки, каза още Ципов по повод приетите мерки да се провеждат партийни сбирки с до 20 човека на закрито.

Няма никаква пречка министърът на здравеопазването да определи какви ще са условията за провеждане на такива мероприятия, поясни Ципов.

И съвсем логично би звучало да има отделен раздел, в който да се каже предизборната агитация се провежда при тези правила на закрито и открито. Смятам, че това трябва да е определено в акт на министъра на здравеопазването, поясни той.