Наблюдавахме бягане от дебата за Европа. Ръководството на БСП конструира послания, които са извън проблематиката на бъдещето на Европа. Това заяви пред bTV Красимир Янков от БСП по повод изборната загуба на социалистите.
 
„Със сигурност ще се разгледа и въпроса за конкретната отговорност“, посочи той.
 
„Не може да се бяга от отговорност. Всички носят отговорност“, заяви той.
 
„Утре има свикан национален съвет. Малко прибързано“, смята той и добави, че според него това е продиктувано от възможното разместване в листата на БСП. Според него, че трябва да се чуе гласът на широкия състав на партията.
 
Той посочи, че още след излизането на БСП от парламента той се е обявил за връщане: „Редовите социалисти разбират грешката, която допуснахме да напуснем парламента и да пренесем политическия дебат в кампанията“.
 
„На Станишев дължим дебата за участието ни в бъдещето на Европа“, каза Янков. Той смята, че лидерът на ПЕС може да получи подкрепа чрез преференциалния вот.
 
„Ние не можахме да мотивираме твърдото си ядро. Този въпрос трябва да бъде детайлно анализиран“, каза социалистът.
 
„Корнелия Нинова имаше комфорта да посочи членовете в листата и да определи предизборния щаб“, припомни той. Според него партията не може да бъде обвинена за загубата, тъй като структурите и организациите по места са си свършили съвестно работата по указанията, спуснати от централното ръководство.