Директен сблъсък с ГЕРБ ни е необходим, но не и на вътрешнопартийно поле. Това коментира депутатът от БСП Красимир Янков в студиото на "Още от деня" по БНТ.

Конфликт в БСП няма, има нарушена комуникация, но не е междуличностен конфликт, заяви депутатът по повод вътрешните скандали в партията, свързани с Корнелия Нинова.

"Лявото не воюва помежду си, концентрирали сме се е себе си", смята той. Членовете и симпатизантите са разтревожени от това, което се случва. Хората очакват не само обсъждане на алтернативи, а действена политика. В БСП има прецедент, Нинова говори за групи, група на Гергов, а те искат коалиция с ГЕРБ, заяви Янков.

С ГЕРБ имаме невъзможност за коалиране, по-късно имаше и потвърждаване на това, при постъпване на кабинета Борисов. БСП е алтернативно решение, на какво да станем коалиция? Не искаме да сме част от спирането на Южен поток. Повишението на заплатите е закъсняла постъпка на ГЕРБ, необходимо е повишение на доходите във всички сектори.

Свикването на конгреса ще е, за да си поставим за цел за сваляне на управляващата партия, коментира депутатът във връзка с извънредния конгрес на БСП, който ще се проведе в събота. БСП бързо може да се мобилизира за предсрочни избори, въпреки тежкия опонент, допълни още Красимир Янков.